Extraljus – lösningen på höstmörkret?

Nu är det äntligen sommar. Det betyder sol och värme. Med tanke på att Sverige ligger så nordligt, så är vi också bortskämda med ljusa somrar. Långa kvällar med en sol som inte lämnar oss förs sent in på kvällen. Men det kommer med en hake, och det är resten av året då det inte är sommar.

Jag vet, det är bara juli, men jag trivs med att planera och förbereda mig. Det är faktiskt bara några månader kvar tills hösten är här och kvällarna blir mörkare och mörkare. Det finns inköp som behövs göras inför varje årstid, på våren vill jag köpa shorts, på hösten vill jag köpa värmeljus (klassisk storpack från Ikea, funkar alltid) och inför vintern vill jag köpa varma tröjor. Dessa inköp klassar jag som spontana, dvs. inköp som görs efter behov. Inköp som inte behöver speciellt mycket fundering eller eftertanke, utan som bara är att köpa när de behövs.

Men sedan finns det inköp som jag trivs med att planera i förväg. I denna kategori hamnar mitt hus och min bil. Om jag håller god framförhållning kring dessa kategorier är jag övertygad om att det spar mig en del problem och pengar. Det kan handla om däck till bilen eller färg till huset. Saker som är viktiga och ska fungera i vått och torrt.

Det här året har jag bestämt mig bekämpa andra halvårets mörker. När sommaren är förbi ska jag vara redo och underlätta för mig på bästa sätt, tills nästa sommar. En stor del av detta handlar just om min bil och mörkret. Då villaområdet jag bor i ligger strax utanför staden, så finns det flera delar av vägen som är ordentligt mörka under hösten och vintern. Därför har jag bestämt mig för att börja leta efter extraljus i LED till bilen, så jag har det klart till årets höst. Efter en del Googlande och prisjämförande så hittade jag Electrolite som dels verkar vara bäst på pris men även när det gäller andra villkor, så som garanti.

Någon annan som köpt extraljus på nätet? Har du något bra tips på webbshoppar att köpa ifrån?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>