Inredning

Inredning är en viktig sak i mångas liv. Vi vill gärna ha det fint omkring oss när vi kommer hem efter en lång arbetsdag. Bra ordning och snygg inredning hjälper oss att slappna av och att känna oss hemma. Likaså är det viktigt för många att vi har ett presentabelt hem där inte bara vi själva utan också våra nära och kära känner sig välkomna oavsett om man tittar in på en snabb fika, en trevlig middag eller avser stanna några veckor på besöket. Inredningen är det som gör hemmet till just ett hem att trivas i.

Inredning är dock mer än bara det extra lull-lull som man tänker på när man hör ordet. Visst är färg och form viktigt för trivseln hemma, men minst lika viktigt är det att hemmet är funktionellt, med en inredning som förenklar vår vardag och som gör den lite trevligare.

Det kan till exempel handla om en soffa, en naturlig del av mångas inredning. När man köper en soffa så vill man oftast ha mer än bara en snygg soffa. Soffan ska dessutom vara skön att sitta i, den ska rymma lagom många personer, gärna så många som det normala antalet besökare du har under en födelsedagsfest eller middagsbjudning. Inredning och möbler som en soffa behöver dessutom passa ditt vardagsrum. Har du ett litet och smalt vardagsrum är det förmodligen inte en bra idé att köpa en soffa med extra breda armstöd som stjäl utrymmet från soffans sits.

Bra inredning är alltså möbler och detaljer med en perfekt kombination av färg, form och funktion som dessutom passar ihop och bidrar till att göra din vardag lite lättare, lite vackrare och lite trevligare.

Inredning kan delas upp i lite olika stilar. Detta oavsett om du ska inreda ett kontor eller hemmet. En del satsar på en supermodern inredning med prylar i modern stil som följer det övriga modets design. Detta mode förändras snabbt, men grunden i moderna stilen på 2010-talet är trots allt väldigt enkel och ”ren” vilket gör att de flesta inredningsdetaljer, möbler och textilier som är inne idag förmodligen kommer att hålla i sig länge. Det är enkelt matchade och stilrena saker som passar ihop med det mesta. Exempel på denna moderna inredning på nätet hittar du här. En annan stil som också är väldigt inne just nu är en klassisk lantlig stil som även kallas shabby chic. Här har en stor del av inspirationen hämtats från förra sekelskiftet snarare än det senaste. Shabby Chic är en stil som för tankarna till början av 1900-talet och den franska eller brittiska överklassens ljusa vackra hem. Det är möbler med vackra detaljer, det är ljusa exklusiva tyger, det är zink, torkade blommor och ljus, ljus och åter ljus. Shabby chic är inredning i en stil som vår gammelfarsgeneration eller gammelfarfarsgeneration eller till exempel mormors mor eller mormors mormor kunde ha känt igen från sin barndom. Exempel på lantlig inredning du kan köpa på nätet hittar du här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>