Lösullsisolering – passar det till taket?

Förra sommaren var det äntligen dags att uppfylla min stora dröm. Stora drömmen om att bygga ett alldeles eget hus. Ett eget hus, precis som jag vill ha det. Rummen, kvadratmeterna, ritningen, takhöjden, fönstrena, balkongen – ja, allt är efter mina egna önskemål.

Steg ett var att beställa huset. Jag valde en husleverantör som kunde leverera huset färdig på den mark vi förberett. De ordnade fönster, golv, vägg och tak. Som många andra husleverantörer så erbjöds vi möjligheten att inreda vinden själv i efterhand. Det var också det valet vi gjorde, dels för att kunna dela upp budgeten över olika tider genom att inreda vinden senare och dels för att vi inte hade bestämt oss med hur vi ville göra med vinden. Samtidigt ville vi inte skjuta på beställningen av huset.

Som planerat levererades huset och vi kunde flytta in i ett, nästintill, klart hus. Det kändes helt fantastiskt. Utan bekymmer kunde jag nu sätta mig ned och planera vinden. Trädgården behövdes också ordnas, men det fick jag hjälp av en vän med som arbetar med med trädgårdsskötsel. Jag kunde alltså lägga all fokus på sista pusselbiten, den omtalade vinden.

Att sätta mig ned med en idé kring hur det skulle se ut var inga problem. Nu var det bara att köra igång med arbetet där jag prioriterade en del mer än andra delar, nämligen isoleringen. Jag ville verkligen ha en bra isolering som jag kunde njuta av under kalla vinterdagar och när värmen ska betalas. Jag visste också att det skulle ge huset ett ordentligt mervärde när det väl skulle säljas om många, många, år framöver.

Efter ett tips från en kollega på jobbet så kollade jag upp lösullsisolering. Jag fick lära mig snabbt att lösullsisolering var både ett enkelt och plånboksvänligt val för mig. Det skulle också gå relativt snabbt att färdigställa vilket jag, som du kanske förstår, verkligen såg fram emot. Efter noga avvägande så valde jag Sprutab som kunde hjälpa mig från start till slut med lösullsisolering. De kom till huset och kontrollerade, drog en slang upp och började isolera hela vinden. Plötsligt var det klart. Jag hade nu en isolerad vind. Jag kunde börja slappna av på riktigt inför vintern som närmade sig med stormsteg.

Nu är vi på väg in i vår första hela sommar i huset efter en lång vinter. En vinter som var både behaglig och plånboksvänlig, iaf. inomhus i vårt nya hus. Nu i efterhand känner jag att jag inte kunde göra ett bättre val med hela huset. Allt från trädgården till lösullsisoleringen vart perfekt och nu kan jag, tillsammans med hela min familj, njuta av vårt hus året runt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>