Ordning på kablarna med rätt mediamöbler

De senaste åren har det skett en otrolig utveckling när det gäller sättet vi konsumerar film och musik. Vi har bytt analogt mot digitalt, kabeltv och stereo mot digitaltv, streamat ljud, itunes, spotify och allt vad det heter. Något som däremot inte har förändrats avsevärt är mängden apparater och sladdar som behövs för att möjliggöra vår konsumtion av medier. Sladdar och apparater är fortfarande ett måste, det är bara typen av sladdar och apparater som bytts ut mot nya. Det här med sladdtrassel och kablar som ska dras hit och dit är verkligen baksidan på vårt informationssamhälle både som det ser ut idag och på cd- och lp-skivornas tid.

Antalet olika sladdtyper har förmodligen vuxit snarare än minskat under de senaste decennierna. Även fast fler apparater är sladdlösa idag än de var för tjugo år sedan så kräver de flesta apparater både nätverksåtkomst, koppling till tv:n och såklart ström. Det är bara delar av elektroniken som är helt strömlös – till exempel Wii:ets fjärrkontroller, datorns wifi och så vidare. Apparaterna behöver ström, antingen genom laddningsbara batterier eller genom en enhet som laddar upp de interna batterierna. Därför finns fortfarande en stor efterfrågan på funktionella media möbler.

Tidigare var media möbler helt enkelt vanliga möbler anpassade för att ställa videokassettbandspelaren och tv:n på – helt vanliga öppna små hyllor så att sladdarna kunde dras ut på baksidan. Idag finns det betydligt mer avancerade och anpassade media möbler än så. Man kan till exempel köpa möbler med egna eluttag så att endast en sladd behöver kopplas in i väggen – på så sätt känns sladdtrasslet betydligt mindre omfattande. Det finns media skåp med särskilt ventilation för utrustningen och skåp särskilt anpassade för datorer, servrar och routrar både med ventilation, optimal signalstyrka för wifi, bluetooth och sladdar i åtanke. Det finns media möbler med inbyggda kabelhållare och strömbrytare och alla möjliga smarta finesser som förenklar vardagen i vår medieslukande tidsålder.

Välj gärna media möbler som är lite större än ditt behov är idag – det kan mycket väl tillkomma ny utrustning som behövs under kommande år.  Om du till exempel idag inte redan har en dator kopplad till din tv så kan det vara en bra idé att se till att där finns plats för en sådan. När man köper nya media möbler är det bra att dra alla sladdar på ett optimalt sätt redan från början. Använd de finesser som dina nyinköpta media möbler har att erbjuda och planera dragandet av kablar innan du börjar dra dem kors och tvärs och se till att du har bra kabelsamlare antingen inbyggt i din media möbel eller en vanlig extern kabelsamlare som håller ihop dina kablar. Du kan också köpa snyggare eluttag och annat elmaterial här.

Snygga möbler online hittar du hos BP Möbler!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>