Renovera badrum

Det som gör det svårare att renovera badrum än att renovera andra rum är fuktspärren. Fuktspärren som ska skydda övriga huset från fukt och minimera risken för mögel i huset. Men samtidigt som fuktspärren skyddar huset gör det svårt att borra i badrummets väggar, flytta badrumsmöbler och så vidare. Har man en gång borrat ett hål i badrumsväggen så får man ha kvar sina badrumstillbehör där de hängdes upp.

Det gäller att planera sina badrumstillbehör och sina badrumsmöbler ordentligt innan man sätter upp dessa. Det finns ett par saker att tänka på. Mät upp badrummet noggrant och kom ihåg att bara för att en vägg i badrummet är av ett mått betyder det inte att motsatt vägg har samma mått. Du vill inte stå där och inse att det saknas 3 millimeter när du ska hänga upp badrumsmöbler i ditt badrum. Eftersom de flesta badrum är kaklade idag så ska man tänka på att väggarna blir tjockare när du byter från våtrumsmattor till kakel och klinkers. Därför bör du mäta badrummet igen när plattsättaren är klar.

Alla badrumsmöbler ska vara just badrumsmöbler – köksskåp är billigare därför att det inte är lika fukttåliga som riktiga badrumsmöbler. Att hänga upp andra skåp än badrumsmöbler är att bjuda in fukt och mögel. Tittar man på lite äldre badrumsskåp så ser man att i de flesta fall så är det skåpluckan som är sliten. Köp badrumsmöbler med utbytbara skåpluckor – då kan du enkelt renovera sina badrumsmöbler utan att man behöver ta ut skruvar ur fuktspärren.

När man har fått alla nya badrumsmöbler på plats är det dags för badrumtillbehör – med badrumstillbehör menas allt stort och smått som man behöver för att få ett snyggt och funktioneligt badrum – från en tvålkopp till toalettrullehållare och krokar till handdukar. Här måste man planera funktion och utseende. Det kanske inte är så vackert med badrumstillbehör som krokar men du behöver hänga upp din handduk någonstans.

Ett badrum handlar alltså om att planera – vad behöver du för badrumsmöbler idag och om ett år? Det är just detta som gör det så svårt. Sätt in de badrumsmöbler du behöver och prova ett tag – känn efter vilka badrumstillbehör du behöver. Du kan alltid lägga till badrumstillbehör men du kan inte ta bort badrumsmöbler…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>