Slipsen den bortglömda självklarheten

Nu för tiden är det inte så häftigt att ha slips. Den 150 år gamla traditionen med att ha slips har fått stå lite åt sidan till förmån för andra konstiga saker som fluga, hängslen och skägg. Det har också gjort att färre och färre faktiskt kan knyta en slips själv. Det är synd att en sådan fin och faktiskt enkel uppgift ska glömmas bort. Att knyta en slips är inte krångligare än att knyta skorna. Det går för övrigt att knyta skorna på hur många sätt som helst, där 20st är vanligt förkommande…När det gäller att knyta slipsen så går det att göra på 85 sätt, lär man sig 2 eller kanske 3 sätt så kommer man klassas som en slipsguru.

Vill man lära sig ett sätt för att i alla fall slippa skämmas på studentfester och begravningar så kan man börja med den klassiska 4 in hand. 4 in hand knuten är en klassisk engelsk knut som är icke symmetrisk. Vill man ha en mer symmetrisk knut så slår man till på någon av de två Windsor-knutarna. Halv-windsor blir inte så stor och passar på i princip alla slipsar, Windsor blir rätt grov och funkar bäst på lite tunnare slipsar.

Även om det inte är så coolt att slips så används den fortfarande av världens alla makthavare och vill du känna dig mer som James Bond än en skäggprydd pappa med bebis på magen och väskan full med ekologisk handkräm så välj en välknuten slips.

För att lära dig knyta snygga slipsknutar så kan du spana in Knytaslips.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>