Ytterdörrar, fönster och garageportar

Alla som äger ett hus eller en fastighet är säkert medvetna om hur viktigt det är att alla delar av huset hålls i gott skick. En trasig eller sliten ytterdörr eller garageport kan dra ner värdet på huset rejält av flera skäl. Din ytterdörr är bland det första som möter dina gäster och andra besökare när de kommer hem till dig. Att ha en fin ytterdörr som är i gott skick – och en snygg, ljus och välkomnande hall – ger dina gäster ett gott intryck och får dem att känna sig välkomna. Ytterdörrar skyddar dig, din familj, ert hem och era prylar från väder och vind liksom ovälkomna gäster som inbrottstjuvar och andra du vill stänga ute. Genom att satsa på bra och täta väderskyddade ytterdörrar som alltid är i gott skick kan du undvika en massa otrevligheter som drag, tjuvar och banditer samtidigt som dina gäster känner sig välkomna hem till dig. Det finns många olika typer av ytterdörrar att välja på – och i alla möjliga prisklasser. Det som skiljer de lite billigare ytterdörrarna från de dyrare är oftast tjockleken på dörren, materialvalet, hur pass väderskyddade ytterdörrar är och vilka typer av lås och andra säkerhetsanordningar de är utrustade med.

En del ytterdörrar är försedda med fönster som ger hallen ett fint ljusinsläpp och får den att se större ut. Ett alternativ eller ett komplement till ytterdörrar med inbyggda fönster är att förse ingången med sidofönster på bägge sidor om dörren. Läs mer om olika typer av ytterdörrar tex hos Mindörr.se. Den som är orolig för insyn i hallen kan förse dessa fönster med praktiska insynsskydd, alternativ välja fönster i frostat glas eller i cotswoldglas som ger ett naturligt och inbyggt insynsskydd. Om du redan har en bra ytterdörr och fönster i hallen eller på andra ställen önskar insynsskydd så är det smart att satsa på snygga självhäftande insynsskydd som är enkla att byta ut om du tröttnar på dem. Om du vill kan du beställa riktigt snygga insynsskydd här.

Förutom ytterdörrar är det givetvis lika viktigt att fönster och garageportar är i gott skick. För fönster gäller precis som för dörrar att man bör satsa på bra fönster för att undvika drag. Om du bor på ett dragigt område eller om det är mycket oväsen runt ditt hus bör du satsa på treglasfönster som är både tätare och mer ljuddämpande än tvåglasfönster.

Garageportar finns generellt i två olika typer: slagportar eller takskjutportar. Garageportar som är slagportar öppnas utåt som en vanlig pardörr. Dessa garageportar hänger på helt vanliga gångjärn och stängs omlott – den ena dörren i en slagport låser alltså bägge dörrarna samtidigt. Slagportar tar ingen plats från insidan av garaget, däremot är det viktigt att ytan utanför garaget hålls fri från snö eftersom man annars inte kan öppna sin garageport.

Den andra typen av garageportar kallas takskjutportar. Dessa garageportar skjuts som det låter upp i taket när de öppnas och därmed ställer de vissa krav på garagets takhöjd. Har du lågt till tak är det inte säkert att du kan stå raklång i garaget då garageporten är öppen. Däremot kan garageportar som är takskjutportar öppnas även om det är snö framför garageporten. En annan stor fördel med dessa garageportar är att de kan förses med automatisk fjärrstyrd garageportöppnare vilket gör att du slipper kliva ur bilen när porten ska öppnas. Säkerhetsmässigt är det ingen större skillnad på takskjutportar och slagportar utan det är mer en praktisk och en utrymmesmässig fråga vilken garageport som är bästa valet. Läs mer om garageportar här.

Om du ska rusta upp ditt hem med nya ytterdörrar, fönster eller garageportar kan du alltid leta på nätet för att få bästa möjliga kvalitet till riktigt bra priser. Dina dörrar och garageportar tillverkas då vid beställningen och tillverkaren kan spara mycket pengar på att slippa lagerhålla så stora varor – vilket ger ett bättre pris för dig som slutkund. Smart va?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>