Grönt te – värt att satsa på kvalité

Om du är intresserad av att köpa grönt te och gör det i din vanliga lokala mataffär eller stormarknad finns det en överhängande risk att detta gröna te kommer att vara av mycket låg kvalitet. För att undvika detta bör du istället vända dig till en specialiserad tebutik eller tehandlare i din stad. Har du inte någon sådan i din närhet så finns det tebutiker på nätet som säljer te på lösvikt av högsta kvalitet.

Ett mycket populärt grönt te är den Japanska Senchan som är ett grönt te som har ångats under förädlingsprocessen istället för att wokas vilket är en traditionellt Japansk metod och därför har teet kommit till att just kallas för Japansk Sencha.

Grönt te finner du ofta smaksatta och ibland blandat tillsammans med andra tesorter. Grönt te med sin karaktäristiska smak gifter sig väl med smaker såsom citron, lime, hallon och många andra goda frukter. Börja med dina personliga favoritfrukter och bär men testa även gröna teer med mer djärva blandningar såsom chilli, rosépeppar och ingefära.

Ett annat grönt te som håller på och tar världen med storm tack vare sitt rika innehåll på nyttigheter och då främst antioxidanter är ett te som heter Matcha. Matcha-te är ett grönt te där tebladen har fått växa under speciella omständigheter och som sedan mals ned till ett mycket fint grönt pulver som kan liknas med mjöl tills in konsistens. Matcha-te är det gröna te som ingår i Japanska teceremonier och skall tillredas på ett speciellt sätt där tepulvret vispas med en speciell bambuvisp (matchavisp) tills det är helt löst och det har bildats ett skum på ytan. Ett finare Matcha-te är ofta ganska dyrt och innan du köper en 50g burk för några hundra kronor kan det vara en bra idé att smaka matcha te för att se om det är något som passar just dig.

Vill man ta del av alla nyttigheter men inte tycker att den gröna matchan faller en i smaken så kan matcha med fördel även vara ett tillskott i smoothies, bakning och annan mat, men då bör du med fördel väljare en något billigare matcha än den ceremonimatcha som vi nämnt ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>